Truskawki są bogate w witaminy, minerały, błonnik oraz związki o właściwościach przeciwutleniających i przeciwzapalnych. Aż 90 proc. stanowi woda. Truskawki są małokaloryczne. W 100 g jest około 30–35 kcal.
Pomysłowe przepisy na desery i obiady z surowymi truskawkami
Truskawki są najbardziej wartościowe na surowo, bez przetwarzania, podgrzewania. Można je zjeść w całości, zmiksować, pokroić i dodać do deserów, zalać galaretką. Zresztą, zobaczcie w poniższej galerii pomysły na przepisy na desery i obiady z truskawkami.
Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?